Maradj OTTHON! Mi eljuttatjuk neked az ivóvizet!
Stay at HOME! We deliver the drinking water to you!
Kérdezzen Lillától Chaten!
Hívjon minket! +36-30/310-20-50
Irjon nekünk! info@vizbolt.hu
Vizbox G - Gourmet csomag (6db üveggel)
(VEDD MEG AJÁNDÉKBA!)
A doboz tartalma:
Inland Ice - Grönland ( TDS: 15 mg/l - mentes)
Cedea - Olaszország (TDS: 130 mg/l - mentes)
Hildon - Anglia (TDS: 312 mg/l - mentes)
Iskilde - Dánia (TDS: 440 mg/l - mentes)
Voss - Norvégia (TDS: 290 mg/l - savas)
Badoit Rouge - Franciaország (TDS: 1200 mg/l - savas)
A Gourmet csomagunkban található palackozott VÍZ összeállítással megismerhetünk és megkóstolhatunk 4 szénsavmentes és 2szénsavas vizet. A vizek származása, összetétele weboldalunkon az adott víznél megismerhető.
Vízajánló kisokos
A víz ízét, karakterét és textúráját több tényező is befolyásolja.
TDS: Total dissolved solids / Összes ásványianyag tartalom - főleg ez adja a víz karakterét és íz világát.
pH: a víz savas, semleges, vagy lúgos pH értékű lehet, ami szintén befolyásolja a víz ízét, karakterét és textúráját.
Hőmérséklet: a víz ideális kóstolói hőmérséklete 14-16 C, a szénsavas vizeket kissé alacsonyabb hőmérsékletre érdemes temperálni, a melegebb már kevésbé frissítő, a hideg víz pedig elnyomhatja annak karakterét és ízhatását.
Milyen célból válasszuk ki különböző vizeket?
Hidratálás / Szomjoltás: alacsony, vagy közepes ásványianyag tartalmú vizek (TDS: 0-800 mg/l)
Víz - Étel harmónia:
könnyű ételek, előételek, levesek, kevésbé intenzív ízű fogások - alacsony és közepes ásványianyag tartalmú szénsavmentes, esetleg szénsavas vizek
nehezebb, zsírosabb, intenzívebb ízű ételek - közepes és magas ásványianyag tartalmú szénsavas vizek
A különböző vizekben és ételekben megtalálható vezető ízek (édes-sós-savanyú-keserű) kontrasztba állításával is meglepően jó párosításokat és ízharmóniákat lehet összeállítani
Borok: minél neutrálisabb, semlegesebb és lágyabb egy víz, annál jobban kiemelheti a borok íz jegyeit és karakterét. Könnyű fehér és rozé boroknál alacsonyabb ásványi anyag tartalmú szénsavas vizek lehetnek az ideális kísérők, vörösboroknál akár közepes ásványianyag tartalmú, pezsgőknél pedig szénsavmentes lágyabb vizek nyújthatnak megfelelő harmóniát.
Gyógyvizek: bizonyítottan gyógyhatású vizek, magas / nagyon magas ásványianyag tartalmuk miatt külön kategóriát képviselnek, egyes esetekben azonban meglepően jó gasztronómiai párosításokat is kialakíthatunk velük.